Exoten zijn plantsoorten die van nature niet in Nederland thuishoren en een plaag vormen. Ze groeien heel snel, hebben weinig of geen natuurlijke vijanden en veroorzaken schade aan infrastructuur, gebouwen en leidingen of verdringen andere plantsoorten. Naast het aanrichten van schade vertraagt het ook bouwplannen, de exoot moet dus worden bestreden.

Met de specialiseren van DBG kunnen we Japanse Duizendknoop, Reuzenberenklauw of een andere invasieve exoot bestrijden.

Japanse Duizendknoop

De Japanse Duizendknoop (Fallopia japonica) heeft zich de afgelopen jaren razendsnel kunnen verspreiden door Nederland. De plant wordt beschouwd als één van de meest invasieve exoten. De plant kan flinke schade toebrengen aan andere inheemse plantensoorten, maar kan ook zaken als wegen, leidingen, gebouwen en andere infrastructuur aantasten. Door de sterke en hardnekkige wortels en stengels laat de Japanse Duizendknoop zich moeilijk verwijderen.

DBG helpt u graag met onderzoek, advies en een plan om op de meest effectieve wijze de Japanse Duizendknoop voor u te verwijderen.

Reuzenberenklauw

Reuzenberenklauw (Heracleum mantegazzianum) verdringt inheemse plantensoorten en bevat stoffen en haartjes die bij beschadiging en aanraking tot ernstige brandwonden kunnen leiden. De Reuzenberenklauw komt vooral voor langs waterlopen, wegen en spoorwegen en kan wel 3 tot 5 meter hoog worden.

DBG helpt u graag met onderzoek, advies en een plan om op de meest effectieve wijze Reuzen Berenklauw voor u te verwijderen.

Direct contact?

Lammert Marinus
Projectcoördinator

Vragen of interesse?

DBG bouw- en reststoffen adviseert, regisseert en realiseert. Heeft u vragen of interesse? Onze experts staan voor u klaar.

Contact opnemen